Eye to Eye är ett av de nya konstverken i årets upplaga av Norrköping Light Festival. Det har formen av en jättelik nazar – amuletten som skyddar individer från det onda ögat. Med en diameter på 3 meter så lyser konstverket starkt över Refvens Grund och Norrköping.

Konstverket tilltalar en av Norrköping Light Festivals huvudpartner lite extra. Fatighetsförvaltaren Riksbyggen i Norrköping arbetar för en trygg och säker stad, och kopplar konstverket till sin verksamhet.

Nina Rydingsvärd, säljansvarig på Riksbyggen Norrköping, kopplar verksamhetens arbete till Norrköping Light Festival, och varför det går i linje med det arbete de gör för staden.

   – Att lysa upp Norrköping är inte bara ett vackert initiativ, utan det skapar även en säker stad där folk kan röra sig även kvällstid, säger Nina Rydingsvärd.

 

OM konstverket Eye to Eye säger Norrpan klokt: Ser du vilket stort öga? Det ser ut som amuletten Nazar. En amulett bär man på kroppen för att skydda sig, och en Nazar använder människor i vissa kulturer för att skydda den som bär den. Då borde den ju skydda hela staden Norrköping eftersom den är så stor? Eller vad tror du?