Om festivalen

1 december 2017 – 7 januari 2018 (16.00-22.00)

Norrköping Light Festival hade sin premiär 5 december 2015 och fortgick fram till den 31 januari 2016. 11 olika ljusinstallationer och konstverk presenterades längs med Strömmen i Industrilandskapet och city. Konstverken var skapade av både nationella och internationella konstnärer och ljusdesigners. I en annars ganska mörk period lyste festivalen upp tillvaron, gav värme och trygghet.

Festivalen startade genom ett samarbete med Amsterdam Light Festival där man i flera år jobbat fram ett framgångsrikt koncept kring ljus. Under första editionen av Norrköping Light Festival presenterades 3 konstverk av lokala konstnärer och ljusdesigners och 8 hämtades från Amsterdam Light Festival.

För att skapa festival engagerades entreprenörer som bidrog med kringevenemang kring ljus. Vid två tillfällen bjöd t.ex. Friskis & Svettis på ljusgympa utomhus. Genom ett festivalarmband kunde besökare ta del av erbjudanden från affärer, restauranger och idrottsföreningar. Guidade turer blev väldigt populärt så extra tillfällen sattes in för att alla som ville gå hade möjlighet till det.

Den andra editionen av Norrköping Light Festival ägde rum mellan 27 november 2016 till 8 januari 2017. Nu är det alltså dags för den tredje upplagan.

Vill du vara med och stötta eller vara en del av Norrköping Light Festival så hör av dig till oss. Tillsammans kan vi hitta former för samarbete och engagemang, stora som små. Kontakta sofia.backman@norrkoping.se för mer information.

Varmt välkommen!
/Upplev Norrköping


I Norrköping har vi jobbat med vinterljus sedan 1990. Vi kallar vår vinterbelysning för Stad i ljus. Idag har Norrköping cirka 150 träd dekorerade med ljusslingor eller annan hängande dekoration och totalt cirka 55 andra ljusinstallationer runt om i staden. Alla vinterljus tänds till första advent. Julbelysningarna får lysa till tjugondag Knut och övriga belysningar är tända till sista februari. Läs mer här

Powered by Khore by Showthemes